söndag 16 november 2008

Sverigedemokraterna

Ja så har de stora kvällstidningarna slagit upp nyheten om Sverigedemokraternas frammarsch. En opinionsmätning visar att Kristdemokraterna balanserar nära 4 % -spärren och är på väg nedåt medan Sverigedemokraterna , enligt artiklarna, kan vara på väg uppåt och har med minsta möjliga marginal fått 4 % av sympatierna hos de som tillfrågats. Självfallet är sådana här undersökningar vanskliga då det bara är en liten del av de röstberättigade som tillfrågas. Dock är jag inte förvånad över tolkningen. Just nu har vi en svag oppositionsledare som inte förmår suga musten ur den Allians som har tre blödande partier och ett stort sviket vallöfte i form av fastighetsskatten som var en konkret och stor fråga som lockade många väljare från andra partier. Sverigedemokraterna livnär sig på svenskarnas inställning till invandrare där det inte är rumsrent att ifrågasätta svensk invandringspolitik utan att bli kallad rasist. Sverigedemokraterna törs ta tag i invandringspolitiken och de etablerade riksdagspartierna är för korkade för att bjuda in Sverigedemokraterna till andra debatter och stävja det förhållandevis okända partiets frammarsch. Våra etablerade riksdagspartier säger sig stödja demokratin och har nått makten på demokratisk väg men beter sig odemokratiskt i frågan om debatt med Sverigedemokrater. Som så mycket annat bl a invandrarfrågan tigs frågetecknen ihjäl och svenskarna smyger iväg till Sverigedemokraterna istället. Tyst och försiktigt som hela politiken i Sverige arbetar. Bjud in Sverigedemokraterna till debatt istället!! Diskutera ekonomisk politik, integration, Eu och mycket annat istället för att tiga ihjäl dem.
Man löser inte folks funderingar kring invandringsfrågor genom att döpa om till integration och tiga ihjäl saken. Inte heller löser man det hela genom att vifta bort vanliga svenskars funderingar som rasism istället för att bemöta synpunkter och förklara. Vi är inte rasister i Sverige men vi är många som funderar över hur invandringen ( just det jag skriver invandring och inte integration av invandrade) sköts av berörda.

1 kommentar:

Kulturbäraren sa...

"Självfallet är sådana här undersökningar vanskliga då det bara är en liten del av de röstberättigade som tillfrågas."

Det viktiga är faktiskt att urvalet är på minst tusen personer och att urvalet är statistiskt representativt. Då får man en ganska rättvis bild. Sedan viktas resultatet också. Mer information här:

http://www.sns.se/zino.aspx?articleID=1450

Tack för ett välskrivet blogginlägg, förresten! Självklart har du helt rätt i det du skriver. Stå på dig och låt ingen förtrycka dig och dina åsikter.