tisdag 25 november 2008

Vintern

Att leva i ständigt mörker och kyla är som att vara levande begravd. Det känns som slöseri att önska att tiden rusar iväg, för det gör den. Men under vintertid skulle jag bara vilja blunda en stund för att sedan slå upp ögonen och konstatera att vintern är borta. I Sverige, där jag bor, har vi vinter och kyla från slutet av oktober fram till april. Även om jag försöker ha strategier för att överleva så är det svårt när kylan sätter in sina stötar. Förutom jobbet känns det som om jag vegeterar en alltför lång tid per år. Hur kan människor tycka om en årstid som kostar massor med uppvärmning, orsakar olyckor och är i totalt avsaknad av färger förutom de få gånger vi ser en blå himmel. Jag hatar vintern!

3 kommentarer:

TommO sa...

helt rätt!
vintern suger!

Foppa sa...

Vintern är underbar! Det måste ju du tycka som verkligen HAR vinter, denna härliga snö så det låter under fötterna. Precis som när man var liten och lekte med potatismjöl. Det härliga ljudet när bilarna bara susar förbi. Inte det där hemska dånet och kräftljudsliknande oväsendet från dubbarna mot ren asfalt. Känslan att gå ut och hämta morgontidningen när den sköna kalla luften penetrerar dina lungor. Aaa! Vilken härlig dag det ska bli. Motorhuven har en liten fläck av smält is från motorvärmarens värme. Och framför allt i dessa tider när man har ljus tända och "jingle bells, jingle bells" på stereon. Och på tv.n Coca Colas härliga jul reklam; "Holidays are coming, holidays are coming. Always Coca Cola!". Äntligen får innerstadsborna användning av sina fina dyra stads jeepar och förortsbarnen kan, utan att svettas, använda sina stulna Fjäll räven eller Canada Goose jackor. Om Muhammed inte har en så fixar kusin eller brorsan en åt honom på en tunnelbanestation sent någon vinternatt. Men ack ack för den lilla student på sitt rum i Kalmar som bara ser ett enda svart mörker. Regn och plusgrader. Ingen riktig vinter här inte!

Farbror Brommel sa...

Jag är avundsjuk på dig Foppa som slipper knarret under fötterna. Tyvärr lär du åka dit på Coca Colas reklam och jingle bells.......Att få kliva upp en svart kall måndagmorgon och skrapa fönsterrutor gör dig inte till människa utan förpassar dig till vegeterande amöbatillvaro...