lördag 21 mars 2009

Människan skapades som Guds avbild!!

Och Gud skapade människan till sin avbild….
Är det därför människan slår sig på bröstet och tar sig friheten att förtrycka alla andra levande varelser på jorden? Med vilken rätt har människan utsett sig till bödel och förtryckare? Rätten är helt enkelt sanktionerad av krasst företagsekonomiskt tänkande. ”Visst är det för jäkligt” säger vi ”men något måste man tjäna pengar på”. Vi har alltså inte längre råd med moral och medkänsla? Är det så illa?
Tvättbjörnar, rävar och minkar trängs i mikroskopiskt små burar för att så småningom ge sina liv i sadistiska mordriter. En lycklig fåfäng människa kan köpa sig lite självkänsla och sätta näsan i vädret iklädd den avrättade rävens eller minkens päls. Kvar i myllan ligger resterna av ett liv och blinkar en sista gång innen döden äntligen befriar dem från de plågor de åsamkas när de flåddes levande…
På väg till flygplatsen från lyxhuset i Spanien passar den återvändande semesterfiraren att slänga ut vinterns leksak genom fönstret. Den lilla valpen i fönstret har blivit stor och kan inte följa med till lyxvillan någonstans. Ut genom fönstret bara…Man kan ju inte betala en biljett för en hundjävel, eller hur? Den har ju blivit så stor!! Valpar växer upp, trist!
Kor, får och kycklingar böjer ödmjukt sina huvuden för överheten människan men ve vargen och lodjuret som vågar närma sig våra lyxboningar. Rovdjurens hem har vi redan tagit i besittning och med skoter jagar vi dessa förhatliga djur i inkvisitionsliknande processioner för att helst terminera deras existens. Hur ska man annars kunna släppa sin 65000-kronors jaktchampion i skogen eller åka på sin nyinköpta skoter och slippa möta skogens djur? De enda djur man vill möta är de med jaktlov på.
Kaniner, apor och många andra djur pliktar med sina liv för att vi fåfänga människor ska kunna applicera allergitestad kosmetika. När försöken är avslutade och ögonen sönderfrätta av diverse vätskor, hamnar dessa testdjur i den svarta plastpåsen och fyller våra redan överfulla renhållningsstationer. Kanske kan vi skicka kadavren till utvecklingsländerna i Afrika som tack för att vi fick stjäla deras frihet och naturtillgångar?
Kinesers barbariska metoder, när de flår sina djur levande, ursäktar vi med att ”de behöver pengarna”. Är det inte så att vi behöver kinesernas smutsiga hantering för att slippa göra skitjobbet själva? Med västvärldens självklara och självutnämnda ”storhet” överser vi med dessa brutala metoder för vi tjänar ju pengar på det och kan köpa dessa satans blodfläckade varor för en spottstyver? Är kinesen fattig kan de väl få gotta sig lite i ondskefullhet och sadism när dessa människor i alla fall göder den rikes ficka och pryder henne i offerdjurets päls?
Vi skickar våra slaktdjur till södra Europa där underbetald personal tvingas ge avkall på empati och medkänsla för att vi ska kunna köpa vårt kött billigt och göda våra redan välgödda BMI-stinna kroppar. I västvärldens civiliserade och upplysta samhälle, välfärdens högborg, har vi inte råd att låta djuren beta fritt i markerna och inte heller låta dem slaktas på hemorten. Det är bättre att den underbetalde slaktaren i sydeuropa gör det och lägger vår moral åt sidan, tiger och gör skitjobbet. Sedan tvår vi våra händer i allergitestade tvålar och skickar några kaniner till plastsäcken för att sedan äta vårt billiga EU-kött.
Är Du lika stolt som jag över att vara skapad till Guds avbild och född i västvärlden, där ”civilisationens vagga” stod ?

Inga kommentarer: