onsdag 25 mars 2009

Studieresa till USA för politiker !!!

Två heltidspolitiker från Ovanåkers kommun ska följa med på en studieresa till USA. Totalt för alla deltagande politiker i Sverige kommer detta kalas att kosta 2 miljoner kronor. I bonusarnas tid kanske vi kan kalla det för "kaffepengar" men lik förbaskat ser det illa ut. En av politikerna från Ovanåker tycker att det är lite dålig timing och att det inte borde ha planerats en studieresa i dessa tidevarv. Trots detta följer han med liksom den andra politikern. De ursäktar sig men girigheten får dem att följa med i alla fall liksom ytterligare ett fyrtiotal skattefinansierade politiker.
"SKL gör sådana här resor vart fjärde år för att politiker, chefer ska få lära av andra länder, så kallad omvärldsutbildning som är väldigt nyttig. "
Nyttig för vem? Omvärldsutbildning? Jag föreslår att ni åker ut i er egen omvärld istället och spar dessa två miljoner till något vettigare. Som lärare på en skola som tvingas spara pengar för att få den livsviktiga verksamheten att gå ihop och fungera ekonomiskt samtidigt som god utbildning ska tillhandahållas, så har vi ånyo en märkligt komponerad resa av nöjeskaraktär där politiker ska lära sig omvärld på skattebetalarnas bekostnad. Jag citerar en tidigare Robinsondeltagare: Skämmes ta mej fan!




Läs artikeln här: http://helahalsingland.se/ovanaker/1.866431

Inga kommentarer: